fbpx

Curs de
Caligrafie

Terapie prin caligrafie

Despre aici și acum

Trăim cu toții o etapă nouă a vieții în care flexibilitatea, adaptarea la condițiile impuse de contextul actual sunt vitale. Este un prilej bun de întoarcere la sine, la valorile reale, la simplitate și frumos, la ceea ce contează cu adevărat pentru tine, la acele lucruri pentru care, oricât ți-ai fi dorit poate, nu ai reușit să-ți faci timp.

Nevoia de comunicare, autocunoașterea, evoluția personală și conectarea autentică cu propria persoană, eliminarea fricii și anxietății, a stresului provocat de necunoscut constituie acum o necesitate pentru sănătatea mentală, emoțională și spirituală a fiecăruia.

Este timpul pentru dezvoltarea talentelor prin noi abilități și cultivarea frumosului în diverse forme de exprimare, dintre care scrisul de mână este cea mai la îndemână dintre toate.

Deși poate părea că devine o poveste frumoasă, caligrafia revine cu avantajele ei terapeutice și oferă ocazia recâștigării valorilor fundamentale: artă, educație și creație.

În plus, alegerea acestei forme unice și nobile de exprimare, oferă și personalizează un mesaj prețios și puternic, amprentat cu emoție, noblețe și eleganță.

Cercetătorii afirmă că printr-o asemenea frumoasă îndeletnicire folosim funcțiile intuitive ale emisferei drepte ale creierului, ne dezvoltăm creativitatea și coerența în exprimare.

O serie de mărturii din lumea medicală întăresc ipoteza că scrisul de mână în viața noastră poate reprezenta atât o profilaxie, cât și o modalitate de tratare a unor afecțiuni.

Într-un spațiu familiar și intim, în căldura casei tale, poți descoperi arta scrisului frumos, terapia care îți aduce pacea în suflet, claritatea minții și bucuria participării fizice prin corp-mână-respirație, privire atentă și liniște meditativă.

Cui se adresează

Fie că sunteți pasionați de artă, educație, cultură și frumos, dascăli, învățăcei sau doriți pur și simplu să vă exprimați într-un mod artistic, terapeutic și relaxant, acest curs de TERAPIE prin CALIGRAFIE, satisface orice persoană dornică să crească prin dobândirea de noi informații si abilități, însoțite de eleganță și rafinament.

Cursul de caligrafie îti oferă tot ceea ce este necesar parcurgerii primilor pași în arta caligrafică, iar tu vei putea descoperi cu ajutorul materialelor puse la dispoziție, plăcerea și satisfacția de a scrie și de a te exprima emoțional și caligrafic.

Vei folosi poate pentru prima dată instrumentele specifice scrierii și caligrafiei clasice: tocul, penița și cerneala specială păstrată în călimară, pentru a învăța, exersa și aprofunda noi tehnici de lucru specific caligrafiei Copperplate.

Cine îți va fi ghid ?

Ghid și facilitator al acestui parcurs va fi Gabriela Zamă, psihoterapeut, coach și slujitor pasionat al artei caligrafice.
Ea va pune în armonie instrumente și tehnici studiate și exersate cu dăruire, pentru a vă fi de folos, cu pace, creștere și bucurie.

A studiat tehnici de lucru și a urmat cursuri de caligrafie cu unul dintre cei mai mari maeștri în acest domeniu, domnul George Marin, expert de rang internațional. Pentru a o cunoaște prin lucrările sale de caligrafie, vizitați pagina Facebook #Terapie prin Caligrafie.

“Caligrafia este pasiunea și activitatea cu un major efect terapeutic, scrisul de mână funcționând ca o formă elaborată de terapie. Atunci când scrii, duci informația din cap în mușchi. Frumusețea și delicatețea scrisului caligrafic cu tocul și penița atinge sufletul, relaxează și reduce semnificativ stresul și anxietatea, ajutând la o mai bună focusare, concentrare și coordonare minte-corp-suflet”.

Gabriela Zama foto

Ce vei învăța ?

 • Noțiuni de bază despre caligrafia clasică, tipurile de scris, materialele și instrumentele folosite;
 • Tehnici de scriere a semnelor grafice, literelor mici, precum și a majusculelor;
 • Modalități eficiente pentru a te pune în stare, pentru ca apoi să reușești și să fii în stare să scrii cât mai frumos și corect. Caligrafia are reguli clare și stricte.
 • Noțiuni despre postura corporală, respirație și organizare a spațiului de lucru.

Cum vei învăța ?

 • Îți putem pune la dispoziție toate materialele necesare pe care le vei primi acasă la tine prin poșta rapidă.
 • Fiind la început și neștiind poate ce să cauți pe site-urile de specialitate, acest pachet îți oferă strictul necesar pentru a începe să exersezi și pentru a te scuti de greșeli inutile, alegeri eronate și bătăi de cap în privința selectării produselor care nu întotdeauna se dovedesc a fi cele potrivite.
 • Așadar, poți primi, în funcție de nevoia și dorința ta, unul dintre pachetele  PREMIUM, FLOW sau VIP.
 • Urmând pas cu pas indicațiile de lucru, atât cele scrise, cât și cele online pe care le vei primi;

Cui se adresează cursul ?

Tuturor pasionaților de frumos, creativitate și dezvoltare personală, dornici să exploreze ca începători, arta caligrafică.

Vârsta minimă recomandată: 12 ani.

Nu este nevoie de un talent special pentru a învăța să scrii caligrafic însă răbdarea, curiozitatea și orice experiență sau înclinație artistică, te-ar putea ajuta.

Descoperă CALIGRAFIA cu bucuria adultului care își amintește de orele de caligrafie din școală,
dar care știe că vrea și poate mai mult, pentru că acum prețuiește mai mult.

Acest curs te va ajuta să:

 • Devii o prioritate în viața ta, oferindu-ți un timp special doar pentru tine și pasiunea ta pentru frumos și dezvoltare personală;
 • Te relaxezi scriind și astfel reușești să diminuezi starea de anxietate și stresul acumulat, caligrafia având efecte terapeutice ce pot reprezenta chiar o formă de meditație activă;
 • Dobândești noi abilități de conectare între minte-corp-suflet, aducând astfel pace și armonie în acest minunat tot unitar;
 • Dezvolți o activitate care poate fi transformată ulterior, din hobby într-un business personal;
 • Comunici în cel mai elegant mod, prin arta scrisului caligrafic.

De ce să participi la acest curs ?

 • Te simți blocat, plictisit și nu știi cum să obții mai multă poftă de viață;
 • Vrei să eviți distragerea și să iei o pauză de la gadgeturi și ecrane;
 • Frica, anxietatea și mediul din jur te afectează și vrei să schimbi asta;
 • Vrei să-ți redobândești calmul, armonia și bucuria de a crea și de a putea comunica eficient cu sine și cu ceilalți;
 • Simți că a sosit momentul potrivit de a te regăsi și de a face ceea ce ai tot amânat;
 • Vrei să-ți antrenezi răbdarea, perseverența și creativitatea;
 • Vrei să încerci ceva nou;
 • Ești pasionat de artă și cauți un mod artistic de a te exprima;
 • Terapia prin Caligrafie simți că-ți poate aduce bucurie.

Când se desfășoară cursul ? Tu decizi !

După ce te înscrii, vei primi un email cu datele necesare efectuării plății și toate celelalte detalii pentru a intra ulterior in posesia Pachetului selectat.

De ce să alegi un curs de caligrafie la tine acasă ?

 • Pentru că este ușor de accesat;
 • Pentru că îl poți avea oricând și de câte ori dorești;
 • Pentru că se desfășoară în confortul și siguranța casei tale
 • Pentru că are un preț avantajos și nu include cheltuieli suplimentare de deplasare;

Cursurile de caligrafie desfășurate într-o sală de curs sau în orice altă locație din țară, pot fi la sute de kilometri de orașul tău, ceea ce presupune timp în plus alocat și costuri suplimentare pentru drum și cazare, pe lângă prețul cursului și al materialelor de lucru. Costurile pentru un curs de 2 zile pot depăși chiar 200 EURO.

În cazul acesta, prin acest curs Terapie prin caligrafie, vei putea avea acasă la tine, în siguranță, tot ce ai nevoie pentru a învăța și exersa oricând și oricât. În plus nu este nevoie să te deplasezi sau să cheltui timp și bani pentru a ajunge la o sală din oraș sau chiar în alt oraș, pentru a participa la curs.

pachet caligrafie Premium

Adaugă stil și eleganță literelor

Manualul Flourishing Calligraphy WorkBook se adresează persoanelor care s-au familiarizat deja cu folosirea tocului, a peniței și cernelei, precum și cu regulile care stau la baza construirii fiecărei litere.

Dacă ați parcurs deja Cursul de Caligrafie Copperplate pentru începători de la Terapie prin Caligrafie, acum vă este mult mai ușor să construiți înflorituri în mod corect, creativ și elegant.

Dacă sunteți la început, iar aceasta este prima experiență caligrafică, vă recomand să parcurgeți întâi Cursul de Caligrafie Copperplate pentru începători de la Terapie prin Caligrafie. Acolo veți găsi informații detaliate despre caligrafie, instrumente, reguli ale practicii și resurse utile.

Tehnica înfloriturilor sau Flourishing Calligraphy este un sinonim al înfrumusețării caligrafice. Acestea pot fi folosite la înfrumusețarea lucrărilor personale (plicuri, scrisori, tablouri, mesaje personalizate)

Adăugarea de ornamente la litere poate face ca un cuvânt să pară mai elegant, decorativ și mai vizibil.

Cât costă ?

PREMIUM

400 lei

Materiale de lucru profesionale din gama lux

WorkBook Caligrafie Copperplate:

BONUS

FLOW

450 lei

Materiale de lucru profesionale din gama LUX

Flourishing Calligraphy WorkBook

BONUS

VIP

750 lei

Materiale de lucru profesionale din gama LUX

2 MANUALE DE LUCRU:

- WorkBook Caligrafie Copperplate

- FLOURISHING CALLIGRAPHY WORKBOOK

BONUS

Ce spun participanții?

"Puține cuvinte!..." Și o stare de bucurie, de conectare autentică, nu doar cu o scrisoare într-un format excepțional! E o scrisoare magică, ce te duce negreșit către o experiență a frumosului și a lumilor minunate din noi înșine, din ceilalți,de acum și de altădată ! Cum? Prin Cuvânt scris. Desăvârșit! Recomand această cale a cuvintelor caligrafiate, pe hârtia unei felicitări sau a unei scrisori, pentru a transmite..."multă iubire"! ❤Mulțumesc, Gabriela Zamă!
Petronela Moroșanu
Recomand Terapie prin Caligrafie, deoarece aduce o nuanță de nou, frumos și inedit. Pentru cei ce apreciază emoțiile în cuvinte, este cel mai frumos intermediu de a oferi un cadou minunat! ❤
Crina Elena Sidor
Într-o vreme în care scriem de mână din ce în ce mai rar, citim din ce în ce mai puțin, mă bucur că avem ocazia să punem pe hârtie gânduri, sentimente ori dorințe și să le oferim în rânduri caligrafiate. Vă mulțumesc mult pentru amintiri ce ne vor fi tare dragi și peste mulți ani! Vă doresc mult succes în toate și să atingeți cât mai multe inimi! ♥️📝
Georgiana Dumitru

Gabriela Zama caligrafie (1)Sunt Gabriela Zamă, și de când mă știu am căutat o formă de exprimare a emoțiilor prin frumos, prin oameni și legătura specială dintre toate acestea.

Sunt psihoterapeut și mereu am căutat și o altă modalitate de exprimare a emoțiilor, de întoarcere la mine ca forma de autocunoaștere și evoluție permanentă. Am desenat, am pictat, m-am jucat cu tușul și culoarea însă niciuna dintre aceste forme de exprimare nu m-a cucerit atât de profund cum a făcut-o caligrafia. Am început după un timp de așteptare și visare la clipa ce urma sa vina pentru învățare.

Primul curs de caligrafie au fost cadoul cel mai potrivit pe care l-am primit chiar de ziua mea. Și este una dintre acele zile pe care nu am cum să le uit pentru că mi-au schimbat cursul vieții, lăsând să iasă prin scris ceea ce sufletul astepta sa exprime. Iubeam caligrafia doar privind demonstații sau înscrisuri pe care le admiram în mediul online, fără a fi scris vreodată cu tocul și penița până atunci.

Datorită alegerii de a studia, am descoperit în mine, prin întâlnirea cu mentorul meu și caligrafia, un mod nou de a îmbina profesia mea de psihoterapeut cu bucuria obținută scriind și am dat la rândul meu mai departe, așa cum fac și acum.

Terapie prin Caligrafie, a devenit o pagina tot mai mult urmarită de cei pasionați de scrisul de mână, de frumos și de relaxarea terapeutică pe care o obții privind, scriind și învățând să te exprimi prin frumos.

Ziua ta este acum și în orice zi. Viața ne învață să trăim clipa, să avem grijă de ceea ce contează cu adevărat, de micile bucurii, de sănătate, armonie, familie și ceea ce ne face fericiți.

Nu-ți scrie povestea oricum, caligrafiaz-o! Va fi documentul tău de pus în ramă.

Terapie prin Caligrafie este calea prin care se creează starea. Poți aduce bucuria, pacea și armonia. Pe ea poți oricând construi o structură frumoasă, orice vei alege sa faci.

Corpul, mintea și sufletul îți sunt suficiente pentru a desăvârși ceea ce Dumnezeu ți-a dat să fii. Frumosul începe cu tine și e timpul să FII.